DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son Dakika: Trabzonspor için erken şampiyonluk ihtimali! Hesaplar…

Son Dakika: Trabzonspor için erken şampiyonluk ihtimali! Hesaplar…
05.04.2022
287
A+
A-

Abdullah Avcı’nın “Ramazan sonunda herhalde bayramda şampiyonluk mutluluğunu yaşayacağız” açıklamasının ardından taraftarlar hesap kitap yapmaya başladı.

Kalan 7 haftalık periyotta Trabzonspor minimum 8 puan toplarsa, rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmadan işi bitirecek. Ancak Gaziantep FK ve Karagümrük maçlarının kazanılması halinde de bu iş bitebilir.

Fanatik’te yer alan habere göre; öyle ki Trabzonspor böyle bir durumda puanını 77 yapacak. 13 puan gerisindeki Konyaspor ise önündeki 2 maçın birinde takılır yani yenilir veya berabere kalırsa matematiksel olarak şampiyonluk garantilenecek.

Fırtına’nın 2’de 2 yapması halinde, 15 puan gerisindeki Fenerbahçe ’nin tüm maçlarını kazanması durumunda bile şampiyonluk şansı kalmıyor. Konyaspor önümüzdeki 2 haftada sırasıyla Çaykur Rizespor (d) ve Gaziantep FK ile karşılaşacak. Fenerbahçe’nin ise Galatasaray derbisi ve sonrasında Göztepe maçı var.

Rekor tarih: 27 Nisan

Süper Lig tarihinde en erken şampiyon olan takım Fenerbahçe… Sarı- Lacivertliler, 2013-2014 sezonunda 27 Nisan’da mutlu sona ulaşmış ve bitime 3 hafta kala ipi göğüslemişti. Trabzonspor, 2’de 2 yaparsa en yakın takipçisi Konyaspor’un alacağı sonuçlara göre yani 17 Nisan’da şampiyon olabilir. Konyaspor’un takılmaması durumunda ise Fırtına 3’te 3 yapıp, 23 Nisan’daki Adana Demirspor deplasmanında işi garantileyebilir. Her iki senaryoda da, Fenerbahçe’nin en erken şampiyonluk rekoru kırılmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.